Збір ранніх зернових і зернобобових культур планується завершити 10 серпня. Як передає кореспондент ForUm'у, про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк на брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

«В Україні завершується збір ранніх зернових культур, і через високі темпи збору нам вдалося досягти високих показників. Таким чином, ми можемо прогнозувати, що вже 10 серпня повністю завершимо збір урожаю», - сказав він.

При цьому міністр підкреслив, що є деякі побоювання з приводу дощів у західних регіонах України.

Проте, додав Присяжнюк, «ми сподіваємося, що найближчим часом дощі закінчаться, і збір врожаю буде завершений у максимально стислі терміни».

«Станом на вчора, 31 липня, було обмолочено 90% запланованих до збирання площ і зібрано 28 млн тонн зерна», - сказав він.

Підсумовуючи, глава відомства додав, що повністю завершили збирання ранніх зернових південні регіони України, на Поліссі обмолочено 68% прогнозованих площ, у лісостеповій зоні - 77%, у західних регіонах відмічаються також високі показники зі збору.

Як повідомлялося, показники зі збору зернових культур в Україні наблизилися до рекордних й істотно перевищили темпи збору зернових попереднього 2012 року.

Цього року Україна може зібрати рекордний урожай зернових.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207