Підозрюваний у хабарництві ректор Національного університету Державної податкової служби України Петро Мельник не визнає своєї провини. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час судового засідання, на якому йому мають обрати запобіжний захід.

При цьому Мельник заявив, що його підставили. «Ніяких команд викладачам взяти його (абітурієнта. - Ред.) не було», - зазначив він.

У свою чергу захист попросив суд відпустити Мельника під заставу.

«Я не збираюся нікуди тікати... Не треба робити з мене монстра», - заявив він.

У той же час Мельник підкреслив, що вже написав заяву про звільнення з посади ректора академії і тому не зможе чинити тиск на свідків як посадова особа.

Раніше представник прокуратури попросив суд заарештувати Мельника на 60 днів.

Нагадаємо, вчора, 31 липня, суд прийняв рішення про примусову доставку Мельника на сьогоднішнє засідання суду, яке розпочнеться о 10.00.

Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України.

Він вимагав та отримав від двох українців хабарі в розмірі 40 і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у свій вуз.

Мельник був затриманий на 72 години, протягом яких суд так і не обрав йому запобіжний захід. Після закінчення цього часу ректора відпустили.

За інформацією адвокатів, у їхнього підзахисного гіпертонічний криз.

Прокурор Максим Лавренюк заявляє, що Мельник умисно ухиляється від участі у судовому засіданні, де повинні розглянути клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Сьогодні, 1 серпня, Мельника на інвалідному кріслі доставили до зали суду.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368