В Україні мають намір ввести адміністративну відповідальність для водіїв, які не платять за паркування або паркуються на місцях, призначених для транспорту інвалідів.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Темник.

«Верховна Рада України прийняла в першому читанні урядовий законопроект, розроблений Мінрегіоном, про внесення змін до деяких законодавчих актів стосовно правил паркування транспортних засобів та встановлення відповідальності за порушення цих правил. Цей законопроект визначає підстави і процедуру притягнення до адмінвідповідальності посадових осіб за порушення правил», - нагадав Темник.

За його словами, законопроектом передбачається встановлення адмінвідповідальності за неоплату паркування і за відсутність паркоматів.

«За неоплату водіями паркування розмір штрафу становитиме від 136 до 234 грн, за паркування на місцях для інвалідів - 255-306 грн, за порушення вимог функціональності майданчиків - 204-550 грн, відсутність паркоматів - 510 - 1700 грн. Протоколи за порушення повинні складатися уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування», - пояснив міністр.

Стягувати штрафи з водіїв, за його інформацією, будуть адміністративні комісії при виконавчих органах місцевого самоврядування.

Тетяна Григор'єва ,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167