Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов доручив провести перевірки якості шкільних товарів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час вступного слова на засіданні Кабінету Міністрів.

«Базове зобов'язання держави - забезпечити якісну та сучасну освіту. Під час робочої поїздки до Вінниці я переконався в цьому. Я почув, що хвилює громадян», - сказав Арбузов.

За його словами, питання українців були гострими і стосувалися поставки підручників, форми і т.д. «Сьогодні розпочався останній місяць літа. Варто почати шкільні ярмарки вже зараз. Нікому не потрібен штучний ажіотаж 1 вересня», - зазначив він.

Також віце-прем'єр нагадав про перевірки безпеки шкільних товарів. «Пам'ятаєте ініціативу уряду щодо перевірки іграшок? Шкільні товари повинні увійти до відповідного списку. Доручаю міністрам економіки та освіти спільно з Держспоживінспекцією організувати перевірки шкільних товарів», - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні посилено контроль за безпекою дитячих іграшок.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив сподівання, що найближчим часом на вітчизняному ринку залишаться тільки якісні іграшки.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246