Україна планує почати міждержавні переговори з Росією з питань постачання продукції компанії Roshen у наступний понеділок. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив журналістам перед засіданням уряду міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У нас немає ніяких сумнівів, що стандарт і якість відповідають усім нормам. Але якщо у російської сторони є така претензія, звичайно, ми повинні її отримати. Наскільки я знаю, Мінекономрозвитку сформувало робочу групу і планує з понеділка почати офіційні переговори з Росією», - сказав міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. До «чорного списку» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що у Росспоживнагляду поки немає претензій до цукерок компанії Roshen, які виробляються в Липецьку.

Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду для вирішення питання щодо заборони ввезення продукції компанії Roshen в Російську Федерацію.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117