Блокування сесії Київради може зупинити роботу столичної промисловості.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, про це йшлося на позачерговому засіданні Ради директорів підприємств, установ та організацій Києва 31 липня під головуванням першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка.

Зокрема, директорський корпус промислових підприємств міста Києва висловив своє занепокоєння через припинення фінансування найважливіших галузей столиці, у зв'язку з чим півтора мільйона працівників промислових підприємств зі своїми сім'ями стали заручниками ситуації, що склалася навколо блокування проведення пленарних засідань сесії Київської міської ради.

Присутня на засіданні директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмила Денисюк зазначила, що саме промисловий виробничий сектор є однією з провідних галузей міста Києва, які наповнюють бюджет і сприяють сталому економічному розвитку, без якого неможливо забезпечити комфортні умови життя для жителів міста.

«Міська влада проводила потужну роботу, щоб підняти рівень розвитку промисловості столиці, зокрема, збільшити кількість проведення тендерних закупівель. І ми взяли під контроль це питання. Кількість проведення тендерів у порівнянні з 2011 і 2012 роками збільшилася в чотири рази. А зараз вся ця робота може звестися на «ні» просто через неможливість перерозподілити бюджетні кошти. Ситуація дуже складна, і може призвести до зупинки роботи підприємств. До того ж, проблема виконання бюджету міста негативно впливає не тільки на соціально-економічний стан комунальних і бюджетних підприємств, а й кожного жителя столиці», - зазначила Денисюк.

У свою чергу Голубченко заявив про можливість зриву низки проектів. «Без рішення місцевих депутатів неможливе прийняття змін до бюджету, і Київська міська державна адміністрація не може використовувати кошти за призначенням. Це надалі неминуче призведе до накопичення проблем і загострення соціальної ситуації. У цих обставинах під загрозою опинилася підготовка до нового навчального року, опалювального сезону та будівництво транспортної інфраструктури. Зокрема, нам необхідно 100 мільйонів гривень для завершення будівництва Поштової площі та лінії метро на Теремки», - підкреслив перший заступник голови КМДА.

За результатами засідання директорський корпус ухвалив рішення висловити свої вимоги до Київської міської ради та направити відкритий лист до депутатів усіх фракцій.

Як раніше повідомляв ForUm, 11 липня секретар Київської міської ради Галина Герега закрила сесію Київради.

Переговори про розблокування роботи Київради з представниками фракцій «Батьківщини», «Свободи» та «УДАРу», ініційовані главою КМДА, не мали позитивного результату. Політики відмовилися розблокувати роботу, вимагаючи призначення виборів до Київради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295