Працівники польської прикордонної служби днями затримали ще двох громадян України, які намагалися вивезти з території Євросоюзу викрадені мікроавтобуси Iveco вартістю майже 60 тис. доларів.

Про це повідомляє «УНІАН» з посиланням на прес-службу польського прикордонного відомства.

Українці намагалися перетнути кордон у пункті пропуску «Медика-Шегині» (Львівська область). Громадяни та автобуси передані працівникам поліції в Медиці.

У прес-службі зазначили, що в цьому ж пункті пропуску також затримано 56-річного громадянина Росії, який намагався вивезти викрадений у Чехії автомобіль Volkswagen T4 2003 року випуску вартістю 8 тис. доларів. Він також переданий поліції.

Нагадаємо, з початку року польські прикордонники повідомляли про кілька спроб вивезти за східний кордон викрадені в Європейському Союзі автомобілі - переважно найвідоміших марок вартістю 50-65 тис. доларів кожен.
Нещодавно також зафіксовані випадки перевезення викрадених вантажних автомобілів, зокрема, на початку липня затримано українців на двох викрадених вантажівках DAF з причепами вартістю 150 тис. доларів.

Українців та громадян інших держав, переважно Росії, Білорусі, Литви, затримували також за перевезення викрадених мотоциклів.

Поліція зазначає, що затриманих у таких випадках людей можуть відразу відпустити, бо часто вони можуть бути жертвами недобросовісних продавців, а не злодіями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154