Посол, Координатор проектів ОБСЄ в Україні Мадіна Джарбусінова сподівається, що Україна продовжить удосконалювати організацію виборчих процесів та виборчого законодавства. Про це вона заявила вчора, 31 липня, під час зустрічі з головою Центральної виборчої комісії Михайлом Охендовським, повідомляє Відділ по взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.

За її словами, Центральна виборча комісія є надійним і постійним партнером у реалізації проектів ОБСЄ в Україні, а результати семирічної спільної роботи мають позитивні відгуки у Відні.

У свою чергу Охендовський зазначив, що висновки Місії спостереження БДІПЛ ОБСЄ з організації та проведення виборів в Україні авторитетні для української сторони, і є своєрідною «дорожньою картою» у подальшому вдосконаленні виборчого законодавства України, направленому на забезпечення реалізації та захисту конституційних виборчих прав громадян України.

Головною метою зустрічі було обговорення співпраці в рамках проекту «Розвиток можливостей у проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців», який виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку та Міністерства закордонних справ Норвегії з квітня 2012 р. по грудень 2013 р., а також перспектив подальшої співпраці.

Джарбусінова висловила сподівання, що вектор демократичного розвитку України буде посилено подальшим співробітництвом над удосконаленням організації виборчих процесів та виборчого законодавства, а також підвищенням обізнаності українських виборців.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155