Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов у ​​рамках робочого візиту до Федеративної Республіки Німеччина провів зустріч з представниками німецького бізнесу. Сторони обговорили проблеми німецьких підприємців в Україні та перспективи подальшого співробітництва, повідомили у прес-службі урядовця.

Зокрема, Арбузов зазначив, що Німеччина є одним з провідних економічних партнерів України, другим серед іноземних інвесторів - з загальним обсягом прямих іноземних інвестицій в 6,3 млрд доларів.

«У нас працюють понад 4 000 підприємств з німецьким капіталом. За обсягом двостороннього товарообігу з нами Німеччина посідає третє місце після Росії та Китаю. У 2012 році, незважаючи на погану кон'юнктуру, ми змогли зберегти обсяг торгівлі на високому рівні - 9,4 млрд доларів», - зазначив він.

Окрему увагу було приділено співпраці в енергетичній сфері, яка є пріоритетною для обох країн. «Із залученням німецького капіталу і технологій Україна отримує можливість для зміцнення своєї енергетичної незалежності. Важливим є проект модернізації української ГТС за участю таких гравців, як «Дойче банк», «Сіменс» і «Феррошталь». Завдяки імпорту газу від RWE Україна диверсифікує постачання енергоносіїв за цінами, близькими до спотових», - підкреслив Сергій Арбузов.

Паралельно для німецького бізнесу відкриваються широкі можливості для розвитку співробітництва у сфері енергетики та енергозбереження.

Перший віце-прем'єр-міністр заявив про свою підтримку ініціативи німецького бізнесу у створенні Українсько-німецької зовнішньоторговельної палати: «Найближчим часом очікуємо підвищення рівня представництва німецького капіталу в Україні - через створення Українсько-німецької зовнішньоторговельної палати». Сергій Арбузов підкреслив важливу роль Східного комітету німецької економіки як лобіста бізнес-інтересів у відстоюванні європейських пріоритетів України.

Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо поліпшення співпраці, зокрема, перспективи спільного виробництва сільгосптехніки.

Арбузов вислухав пропозиції і скарги у зв'язку з існуючими проблемами, пообіцявши після повернення в Україну дати відповідні доручення компетентним відомствам.

Перший віце-прем'єр-міністр подякував представникам німецького бізнесу за активний діалог і рекомендації. «Ми високо цінуємо активну роботу німецького бізнесу в Україні», - заявив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152