Україна і Німеччина зможуть більш ефективно реалізувати свій торгово-економічний потенціал. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов у Берліні під час зустрічі з віце-канцлером, федеральним міністром економіки та технологій Філіппом Реслером.

«Між нашими країнами існує значний торговельно-економічний потенціал. Майбутня асоціація з ЄС створить передумови для його повноцінного розвитку. З'явиться більше впевненості, довіри до України і розуміння наших прагнень», - цитує першого віце-прем'єр-міністра його прес-служба.

Арбузов назвав поліпшення інвестиційного клімату одним із пріоритетів економічного блоку Кабінету Міністрів. Великі надії в цьому плані він пов'язує зі створенням поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС. Перший віце-прем'єр-міністр переконаний, що її створення буде вигідно і європейським партнерам України.

«Ми розуміємо, що Україні потрібно ще багато зробити для підвищення інвестиційної привабливості. Однак перші позитивні зміни вже є. Так, для захисту інтересів інвесторів створена антирейдерська комісія - кожен інвестор матиме можливість звернутися й отримати максимальну підтримку», - додав він.

Арбузов також розповів про зусилля щодо зниження адміністративного навантаження на бізнес, посилення його правової захищеності, забезпечення рівного доступу до всіх сегментів ринку, прозорості приватизаційних процесів.

За його словами, при активному сприянні німецького капіталу Україна почала модернізацію газотранспортної системи. А завдяки кооперації з енергетичними концернами Німеччини, Україна підключилася до європейського спотового газового ринку.

При цьому, підкреслив Арбузов, Україна залишається важливим гравцем в енергетичній сфері для ЄС і Європейського енергетичного співтовариства, найбільш економічно вигідним шляхом транзиту газу до Європи. У свою чергу Німеччина - важливий партнер України у багатьох сферах, наприклад, впровадженні енергозберігаючих технологій, відновлювальних джерел енергії, підвищенні енергоефективності. До того ж, в Україні вже здійснюється низка довгострокових інвестиційних проектів, де працюють німецькі інвестори.

Німецькою стороною, зокрема, були відмічені успіхи в реалізації проекту спільного виробництва сільськогосподарської техніки в рамках інвестицій німецького виробника комбайнів - фірми «Клаас».

Після спілкування з віце-канцлером Арбузов провів зустріч з представниками німецького бізнесу. На зустрічі сторони обговорили питання економічного співробітництва між бізнесом обох країн, поліпшення інвестиційного клімату в Україні та кроки, які вживає для цього українська влада.

Нагадаємо, 31 липня урядова делегація на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим перебувала у Федеративній Республіці Німеччина з робочим візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172