Конгрес США проголосував за законопроект, що вводить додаткові санкції проти Ірану у зв'язку з його ядерною програмою.

Зокрема, законопроект передбачає додаткове скорочення експортних поставок нафти з Ірану на 1 мільйон барелів щодня протягом року.

Законопроект прийнятий 400 голосами проти 20, йому ще належить пройти сенат і підпис у президента Барака Обами, повідомляє РІА «Новости».

Голосування пройшло незадовго до вступу на посаду обраного президента Ірану Хасана Роухані, який відбудеться цієї неділі.

США підозрюють Іран у намірі створити ядерну зброю, Тегеран це заперечує і заявляє, що його ядерна програма переслідує мирні цілі. Разом із санкціями ООН та інших міжнародних організацій, США ввели і власні санкції проти Ірану з метою змусити країну відмовитися від ядерної програми.

Незважаючи на легке проходження законопроекту в конгресі, нові санкції проти Ірану знаходять і опозицію в американському суспільстві. Так, Національна рада американців іранського походження (NIAC) заявила, що нові санкції контрпродуктивні, оскільки підривають можливості для відновлення дипломатичних зусиль щодо Ірану. Однак, у конгресі взяла гору жорстка лінія: незважаючи на те, що понад 130 депутатів приєдналися раніше до заклику провести нові переговори з Іраном, майже всі вони проголосували за нові санкції.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181