У Вашингтоні у приміщенні Державного департаменту Джеффрі Пайятт прийняв присягу на посаді посла США в Україні.

Пайятт - кар'єрний дипломат. Раніше працював заступником посла США в Індії, генеральним консулом у Гонконзі, віце-консулом у Гондурасі.

Під час слухань у комітеті сенату з міжнародних відносин 20 червня Джеффрі Пайятт пообіцяв, що в разі затвердження його кандидатури, спонукатиме українську владу виконати всі умови ЄС для підписання угоди про асоціацію, включаючи припинення виборчого переслідування та звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

«Якщо мене затвердять, я закликатиму український уряд діяти негайно, щоб скористатися історичним шансом здійснити сподівання щодо європейської інтеграції і виконати вимоги ЄС для підписання угоди про асоціацію. Україна отримає величезні переваги від підписання угоди про асоціацію, а особливо договору про вільну торгівлю. Для підписання є певні умови - припинення виборчих політичних переслідувань і особисто Тимошенко», - заявив дипломат.

«Якщо мене затвердять, моїм першим пріоритетом протягом перших тижнів буде робота з колегами і мобілізація дипломатичних зусиль, зроблених послом Теффтом, щоб спонукати Президента Віктора Януковича увійти в двері, які перед ним відкрив Європейський Союз», - зазначив Пайятт.

Нагадаємо, сенат затвердив Пайятта на посаді посла США в Україні 9 липня. Він замінить посла Джона Теффта, який приступив до виконання своїх обов'язків в Україні 20 листопада 2009 року.

За матеріалами: «Голос Америки»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253