За останній рік Китай заборгував американським кіностудіям десятки мільйонів доларів, пише The Hollywood Reporter з посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, прокат у КНР таких блокбастерів, як «007 Координати «Скайфол», «Людина зі сталі» і «Стартрек: Відплата», поки не приніс їхнім творцям ні долара. За наявними даними, компанія China Film Group, що відповідає за дистрибуцію цих картин, призупинила виплати студіям.

Рішення China Film Group нібито пов'язано з опором американських студій податку, яким уряд Китаю має намір їх обкласти. Розмір цього податку повинен скласти два відсотки. У свою чергу, представники кіностудії вважають, що введення такого податку суперечить встановленим Всесвітньою торговою організацією правилам, згідно з якими студії отримують 25 відсотків від сум, зароблених їхніми картинами в Китаї (до 2012 року розмір цих виплат був менший - від 13 до 17 відсотків), повідомляє «Lenta.ru».

При цьому американські фільми продовжують виходити в прокат у Китаї. Судячи з усього, це пов'язано з тим, що Голлівуд вважає КНР одним із найбільш перспективних ринків, які швидко розвиваються.

The Hollywood Reporter також вказує суми, які Китай заборгував окремим студіям. Зокрема, Warner Bros. недоотримала від КНР 31 мільйон доларів США (за «Людину зі сталі», перший фільм трилогії «Хоббіт» і «Джека - підкорювача велетнів»), а Sony - 23 мільйони доларів (за «Скайфол» і «Після нашої ери»).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

748