Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду для вирішення питання щодо заборони ввезення продукції компанії Roshen в Російську Федерацію, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов у коментарі журналістам.

«Ми як уряд, який відстоює інтереси національних товаровиробників, вжили перші офіційні заходи у відповідь: як тільки з'явилося офіційне повідомлення, ми направили офіційний лист керівникові Росспоживнагляду з проханням про термінову зустріч, для того щоб врегулювати всі питання, які були ними озвучені офіційно», - зазначив міністр.

При цьому він підкреслив, що тепер питання заборони ввезення продукції українського виробника кондитерських виробів вийшло на офіційний рівень.

«Раніше були неофіційні заяви, ми діяли через посольство України в Російській Федерації, а зараз ми діємо через уряд», - сказав Прасолов.

За його словами, на сьогодні українська сторона готова до діалогу з колегами з Росії, і зацікавлена ​​в оперативному вирішенні зазначеного вище питання.

«Ми направили лист і чекаємо відповіді від російської сторони щодо зустрічі. Наші фахівці готові, ми зібрали всі необхідні документи, компанія Roshen надала нам сертифікати якості. Ми хочемо зрозуміти, що ж сталося насправді», - зазначив міністр.

При цьому він звернув увагу, що Росспоживнагляд незадоволений якістю тієї продукції компанії, яка виготовлена ​​саме на території України, що досить дивно, враховуючи те, що на всіх підприємствах компанії діють однакові стандарти якості.

«Наскільки мені відомо, і ми провели попереднє дослідження, на всіх підприємствах компанії не тільки в Україні, а й в Росії та Прибалтиці, діють одні і ті ж стандарти якості, тому ситуація незрозуміла. Саме тому ми хочемо якомога швидше з цим розібратися і скасувати заборону на постачання нашої продукції до Росії», - підкреслив Прасолов.

Як раніше повідомляв ForUm, Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. До «чорного списку» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що у Росспоживнагляду поки немає претензій до цукерок компанії Roshen, які виробляються в Липецьку.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239