Глава сунітської терористичної організації «Аль-Каїда» Айман аль-Завахірі розповсюдив в Інтернеті чергове аудіозвернення, в якому виступив з різкою критикою на адресу лідера шиїтського радикального руху «Хізбалла» Хасана Насралли.

На думку лідера сунітських терористів, його шиїтський «колега» продемонстрував «своє потворне обличчя», коли «зірвав свою стару маску», розповівши про участь «Хізбалли» в бойових діях проти сирійських повстанців.

Аль-Завахірі розвинув свою думку, пояснивши, що Насралла, з його точки зору, є «знаряддям у руках іранського експансіонізму», який готує для Сирії єретичне (шиїтське) і сафавідське (перське) майбутнє. Лідер «Аль-Каїди» також запідозрив «Хізбаллу», який володіє тісними зв'язками з Тегераном, у намірі встановити в Сирії правління великого аятолли Алі Хаменеї, що є верховним лідером Ірану, повідомляє «Lenta.ru».

Ні представники Ірану, ні керівництво ліванських шиїтів поки ніяк не відреагували на критику на свою адресу з боку аль-Завахірі. У минулому, однак, офіційний Тегеран відгукувався про активістів «Аль-Каїди» як про «терористів і мракобісся». Насралла заявляв, що повстанці-суніти, проти яких його підлеглі воюють в Сирії, є екстремістами, які перебувають на службі США та Ізраїлю.

Між лідерами шиїтських і сунітських радикалів ніколи не було особливо добрих відносин. Єдиний раз, коли аль-Завахірі дозволив собі кілька добрих слів про «Хізбаллу», стався у 2006 році, коли підлеглі Насралли билися проти Ізраїлю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318