У Луцьку у вівторок, 30 липня, випало вдвічі більше місячної норми опадів, а саме 122 мм. Про це сьогодні перед початком 43-ї сесій міської ради поінформувала заступник міського голови Лариса Соколовська.

Внаслідок природної стихії були підтоплені житлові будинки, вулиці, міська клінічна лікарня, школи, котельні, трансформаторні підстанції та інші об'єкти життєзабезпечення міста.

Соколовська також зазначила, що вчора з 16.00 частково було припинено рух транспортних засобів та відключено енергопостачання на деяких вулицях міста. Зокрема, був відключений дев'ятий розподільний пункт міської клінічної лікарні, на даний час лікарня отримує живлення з резервного кабелю, повідомляє «УНІАН».

Відключено від енергопостачання житлові будинки на вул. Львівська, Дубнівська, Відродження, на проспектах Соборності, Молоді. Роботу п'яти трансформаторних підстанцій, які обслуговують вул. Ветеранів, Щусєва, Мамсурова, Боженка, на даний час не відновлено, 2 житлові будинки на вул. Ветеранів, 3, 6 - відключені і є проблеми щодо їх підключення. Робота підстанції-ретранслятора (105 ТП) відновлена.

За словами Соколовської, системі водопостачання міста (КП «Луцькводоканал») також завдано збитків.

«О 16.30 підтоплено будівлю водопровідної насосної станції Дубнівського водозабору, в результаті чого виведено з ладу 3 електродвигуни. Прилад частотного керування електродвигуном потребує заміни. В адмінбудинку виведені з ладу всі засоби зв'язку та оргтехніки. Вимкнено електроживлення на 2-х ділянках артсвердловин (с. Крупа та с. Рованці)», - поінформувала вона.

На каналізаційно-насосних станціях №1, 2, 7, 12 роботи з відкачування переповнених колекторів закінчилися близько 3.00 середи. На станції №3 роботи з пониження рівня стічних вод у колекторах ще тривають. Протягом доби відкачували воду в будівлі міської клінічної лікарні.

Також Соколовська зазначила, що у зв'язку зі стихією постраждала і система теплопостачання (ДКП «Луцьктепло»). Відключені від електропостачання 5 котелень, адмінбудівля на вул. Гулака-Артемовського і 3 ЦТП. Залиті дощовими водами 2/3 каналів теплових мереж, що призвело до зниження температури гарячої води. «На даний час всі котельні та ЦТП працюють у штатному режимі», - сказала Соколовська.

Унаслідок великої кількості опадів на дорогах міста виникли провали, зокрема, на перехресті С.Ковалевської-Відродження, на пр. Соборності, 30, 32, на вул. Пінської, а також на вул. Карпенка-Карого (район р. Сапалаївка).

«Для ліквідації наслідків стихії були задіяні три бригади КП «Луцькспецкомунтрансу» з розчищення зливових каналізацій і вся наявна техніка для відкачування води. Також працювало 20 одиниць техніки і 75 представників особового складу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області», - зазначила Соколовська.

«Роботи з ліквідації наслідків зливи в місті тривають», - додала вона.

За минулу добу в службу оперативного реагування «15-80» надійшло 228 звернень, 215 з яких стосувалися ситуації в місті.

Як раніше повідомляв ForUm, у другій половині дня 30 липня в Луцьку внаслідок сильного дощу і поривів вітру були підтоплені і перекриті поваленими деревами деякі вулиці, по яких тимчасово припинявся рух транспорту, підтоплені підвали житлових будинків, території другої міської та обласної дитячої лікарні. Жертв і постраждалих немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

522