Продукція кондитерської фірми «Рошен» найближчим часом залишиться на прилавках російських магазинів: Росспоживнагляд не вилучатиме цукерки української корпорації з продажу. Про це повідомили в прес-службі управління Росспоживнагляду по Свердловській області, пославшись на постанову наглядового відомства, отриману з Москви.

«Заборонено лише ввезення продукції «Рошен». Заборони на реалізацію вже ввезеної на територію Росії продукції цієї корпорації немає», - пояснили в прес-службі, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Нагадаємо, українська корпорація «Рошен» вже призупинила постачання всіх видів кондитерських виробів до Росії до «з'ясування ситуації».

Нагадаємо, Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. До «чорного списку» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

При цьому у Росспоживнагляду поки немає претензій до цукерок компанії Roshen, які виробляються в Липецьку (РФ).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195