Слідчим відділом столичної прокуратури проводиться розслідування кримінальної справи відносно колишнього заступника начальника Солом'янського райвідділу Державної податкової інспекції у місті Києві за фактом шахрайського отримання $30 тис. шляхом зловживання службовим становищем, повідомляє прес-служба прокуратури міста.

Слідством встановлено, що обвинувачений вимагав і отримав від бізнесмена гроші за вирішення питання про непроведення перевірок на його підприємстві. Зловмисник, користуючись довірою потерпілого, ввів його в оману, оскільки вирішення цього питання не входило до кола повноважень чиновника.

Податківця викрили на робочому місці під час отримання грошей. Після закінчення слідства прокуратура направила кримінальну справу до Солом'янського райсуду для розгляду по суті. У червні поточного року місцевий суд ухвалив рішення про направлення матеріалів справи для проведення додаткового розслідування.

Відомості про скоєння колишнім заступником керівника Солом'янського райвідділу ДПІ кримінального злочину 13 червня внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем з боку працівника правоохоронного органу) та ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство в особливо великому розмірі). Зараз триває виконання вказівок суду про проведення додаткової експертизи і допиту свідків.

Слідство впевнене, що результатом додаткового розслідування стане направлення кримінального провадження з обвинувальним актом і за вказаною кваліфікації на новий судовий розгляд.

Колишньому податківцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153