Ураганний вітер з градом у ніч на середу майже повністю знищив сотні гектарів сільськогосподарських угідь у Гурджаанському районі (регіон Кахетія, Східна Грузія), більша частина яких припала на виноградні плантації.

Як повідомляють грузинські ЗМІ, в шести селах району, де град сильно побив виноградники та інші посіви на площі до 400 гектарів, місцеві жителі фактично залишилися без врожаю.

За словами одного з потерпілих в селі Арашенда фермерів Володимира Гогінашвілі, стихія знищила 80% усього врожаю, передає «Інтерфакс».

«Між тим, багато хто з нас взяли кредити в банку. Якщо влада не допоможе нам хоча б хімікатами, не вдасться врятувати і те, що залишилося. Жоден винзавод не прийме такий побитий виноград», - сказав він.

Як заявив журналістам глава адміністрації Гурджаанського району Джоні Осіашвілі, створено комісію з встановлення завданих стихією збитків і надання допомоги постраждалим.

«За попередніми даними, знищено до 400 гектарів сільгоспугідь», - сказав Осіашвілі, зазначивши, що на деякі ділянки поки неможливо увійти, оскільки вони затоплені водою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185