У Криму військовослужбовці привласнили понад 1 млн грн, відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кримського регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері.

Згідно з повідомленням, прокуратура за результатами перевірки відкрила кримінальне провадження відносно посадових осіб Севастопольської квартирно-експлуатаційної частини (морської) за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 410, ч. 2 ст. 366 КК України (привласнення військового майна і складання завідомо неправдивих відомостей).

Військові посадові особи КЕЧ майже рік клали в свої кишені зарплату неіснуючих робітників. Для цього вони підробляли табелі обліку робочого часу на 24 цивільні особи установи. Тобто вносили відомості про роботу осіб, які фактично не працювали. Гроші, призначені для оплати цих працівників, військовослужбовці привласнили, чим завдали збитки державі на суму понад 1 млн грн.

Максимальне покарання, передбачене законодавством за скоєння таких дій - до 10 років позбавлення волі. Відомості про скоєння злочину внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219