У Криму продовжують активно розвивати плодоовочеві ринки сільгосппродукції. Адже в регіоні цього року на 60% зріс врожай фруктів, у порівнянні з минулим роком. Торгувати на таких ринках будуть місцеві сільгоспвиробники. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Українці вже зрозуміли вигоду закупівлі продовольства на оптових ринках сільгосппродукції. Особливо зараз, у період дозрівання овочів і фруктів. Так, ціни на молоді овочі борщового набору на ОРСП нижче на чверть порівняно з супермаркетами. Якщо ж брати Крим, де вже масово дозрівають персики, сливи, яблука, груші, виноград, ОРСП немає. Тому в регіоні почнуть будувати ринки сільгосппродукції», - зазначив Присяжнюк.

За словами міністра, наразі в Автономній Республіці діє 24 плодоовочевих ринки. Однак пропозиція свіжих фруктів перевищує можливості таких торгових площ. Тому глава відомства зазначив, що необхідно розширити мережу оптово-роздрібних сільськогосподарських ринків у Криму.

«Це допоможе знизити ціну на фрукти, врожай яких у Криму зріс на 60% порівняно з минулим роком. Загалом на даний момент у регіоні вже зібрали понад 4,5 тисячі тонн плодів і ягід», - додав Присяжнюк.

Крім того, міністр нагадав, щоб зберегти такий високий урожай, в країні будуються сучасні сховища. Зокрема, в найближчі два роки в Україні з'явиться 16 сховищ ємністю 140 тисяч тонн для зберігання овочів, фруктів і ягід.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193