Незабаром Державтоінспекція України спільно з Міністерством інфраструктури України приступить до розробки нормативних актів, що дозволяють врегулювати питання про підготовку водіїв, особливо тих, які займаються пасажирськими перевезеннями. Про це під час прес-конференції повідомив начальник центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник.

За його словами, наразі водієм автобуса може працювати людина, що має посвідчення відповідної категорії, при цьому не маючи на руках документа про спеціальну освіту, повідомляє «РБК-Україна».

«Цього року постановою Кабінету Міністрів прийнята цільова програма з підвищення безпеки дорожнього руху до 2016 р., одним із напрямів якої є підвищення якості підготовки водіїв, особливо тих, які працюють у сфері комерційних перевезень. Відповідно до ст. 16 закону України «Про автомобільний транспорт», Міністерство інфраструктури повинно було затвердити порядок підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації персоналу автотранспорту. На сьогоднішній день цих нормативних актів немає. Виходить так, що на роботу беруть людину, яка має лише посвідчення відповідної категорії. Це неправильно, тому що людина повинна мати саме професію водія автобуса, для чого у неї на руках має бути відповідний документ про освіту та присвоєння їй робочої кваліфікації «Водій автобуса», - сказав Будник.

Державтоінспекцією спільно з Міністерством інфраструктури буде створена робоча група, яка працюватиме над зміною законодавства або підготовкою нових законодавчих актів, здатних врегулювати питання про підготовку водіїв.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію Державної цільової програми підвищення безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2016 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186