Екіпажі українського вертолітного загону Операції ООН у Кот-д'Івуарі на вертольотах Мі-24 провели перші польоти після перебазування в цю країну, повідомили в прес-службі Міноборони.

Наші співвітчизники, демонструючи присутність миротворчих сил, виконали обліт населених пунктів у прикордонних районах і важкодоступних територій, покритих джунглями і горами. Загальна протяжність маршруту склала 330 км.
 

Після виконання екіпажами польотів інспектори зі складу Операції ООН у Кот-д'Івуарі сертифікували транспортно-бойові вертольоти, що підтвердило готовність українського контингенту до виконання завдань за призначенням.
 

Під час роботи інспекторів перевірявся також стан озброєння, автомобільної спецтехніки, майна, спорядження та медичного обладнання, - розповів старший заступник командира 56-го окремого вертолітного загону окремої авіаційної групи підполковник Олександр Чаплінський.

Як раніше повідомляв ForUm, у січні 2013 року Верховна Рада України підтримала пропозицію Президента України Віктора Януковича про відправлення 130 українських миротворців у Кот-д'Івуар.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338