З метою підвищити якість перевезень київська влада посилить вимоги до перевізників, зокрема, маршрутних таксі, які хочуть обслуговувати киян. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Євгена Водовозова.

Зокрема, в кінці червня 2013 р. було оголошено конкурс на визначення перевізників на 159-ти маршрутах. Умови конкурсу передбачають наступні вимоги: транспортні засоби повинні бути обладнані не менше ніж 21-м місцем для сидіння; мати не менше 2-х автоматичних дверей для входу-виходу; двигуни повинні відповідати нормам екологічної безпеки не нижче «Євро-2»; автобуси повинні бути в належному технічному і санітарному стані.

При цьому термін використання автомобілів - не більше семи років, а у разі організації нового маршруту на ньому можуть працювати тільки транспортні засоби з терміном експлуатації до п'яти років.

Додатковими умовами конкурсу передбачається наявність у перевізника GPS-системи або її установка протягом року з моменту визнання перевізника-претендента переможцем. Перевізник повинен підключити GPS-систему до єдиного диспетчерського центру контролю за роботою автотранспорту та збору інформації КМДА.

Більше того, на маршруті має працювати мінімум один транспортний засіб, пристосований для перевезення осіб з особливими потребами. Водії ж маршрутних таксі повинні бути забезпечені однотипним форменим одягом.

Як зазначають в КМДА, засідання конкурсного комітету заплановано на 21 серпня цього року, тоді й буде визначено, хто надаватиме послуги киянам з перевезень на маршрутних таксі.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190