Українська атлетка Лариса Соловйова побила три світові рекорди на Всесвітніх іграх в Колумбії, де завершився п'ятий день змагань Всесвітніх ігор.
 
На іграх українські спортсмени завоювали ще два «золота» і одне «срібло». Нагороди вищої проби принесли збірній Віктор Кифоренко у стрибках на акробатичній доріжці та Лариса Соловйова в пауерліфтингу. Срібна медаль у Тетяни Ахмаметевої, пауерліфтинг, повідомляє «Укрінформ».
 

Соловйова в середній вазі (57-63 кг) побила відразу три світові рекорди: у присіданні зі штангою тендітна дівчина взяла 235 кг, у жимі лежачи - 166 кг, третій рекорд побито за загальною сумою балів у трьох вправах - 686,4 кг.

«Такий результат - 686,4 кг - це абсолютний рекорд за всю історію жіночого пауерліфтингу. До того ж Лариса стала єдиною поки триразовою чемпіонкою Всесвітніх ігор», - розповів президент федерації пауерліфтингу України та головний тренер збірної Сіражутдін Базаєв.

Першу свою медаль на Всесвітніх іграх, срібну, отримала українка Тетяна Ахмаметева, піднявши 619,7 кг.

За підсумками п'яти днів змагань Україна займає 6-е місце в загальнокомандному заліку - 6 золотих, 9 срібних та 6 бронзових нагород.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449