У Криму вперше за довгі роки ведеться системна реконструкція набережних курортних міст і селищ. Про це заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов під час відвідування набережної та скверу ім. Караєва в Євпаторії, повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

Так, за рахунок кримського бюджету проведено берегоукріплювальні роботи в Миколаївці, зараз аналогічні роботи ведуть у Береговому Бахчисарайського району. Благоустроюються набережні Коктебеля, Ялти, Алушти, триває реконструкція євпаторійської набережної.

«На жаль, тривалі роки ніхто не приділяв належної уваги набережним, вони перетворилися на торгові центри, забудувалися шалманами. Ми системно підійшли до вирішення цієї проблеми, і робота дає свої результати. Ми створюємо новий Крим, в якому жителям і гостям буде комфортно. Необхідно прийти до європейських стандартів відпочинку і попрощатися з базарами, які спотворюють наші набережні. Торгувати потрібно на ринках», - заявив Могильов.

У рамках робочої поїздки глава Радміну ознайомився з першою чергою реконструкції скверу ім. Караєва, який прилягає до міської набережної. Тут обладнаний сучасний дитячий майданчик, фонтани, ротонди, проведено роботи з освітлення та озеленення. Проект також передбачає повну заміну мереж водопостачання та водовідведення, встановлення систем автополиву.

У цілому, орієнтовна вартість реконструкції міської набережної Євпаторії складає близько 40 млн грн. Реконструкції підлягають також місцеві берегоукріплювальні споруди.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283