25-річний житель Тернополя, щоб уникнути відповідальності за хуліганство, нацькував на правоохоронців бійцівського собаку, повідомляє сектор по зв'язках з громадськістю обласного управління МВС.

За даними міліції, молодий чоловік пізно ввечері вчинив протиправні дії в одному з літніх торгових наметів на вулиці Симоненка в обласному центрі. Туди він приїхав на мотоциклі, хоча, за словами очевидців, був у стані алкогольного сп'яніння, і почав розкидати товар, ображати працівників та відвідувачів.

Працівники закладу викликали міліцію, однак зловмисник встиг сховатися.

«Склавши за словами очевидців опис підозрюваного, міліціонери знайшли його в одному з дворів на вулиці Володимира Великого. Поруч з молодим чоловіком перебував собака. Помітивши правоохоронців, зловмисник спочатку став погрожувати їм, потім кинувся тікати, проте міліціонери наздогнали втікача. Тоді житель Тернополя нацькував на працівників патрульної служби свого собаку», - йдеться в повідомленні.

Пес бійцівської породи Амстафф кинувся на правоохоронців. Щоб захиститися від агресивного тер'єра, міліціонери спочатку застосували гумову палицю і сльозогінний газ. Але це викликало ще більшу агресію. Один зі співробітників міліції змушений був використовувати табельну зброю. Попереджувальний постріл трохи заспокоїв запал і господаря, і собаки. Зловмисника затримали. Ніхто у конфліктній ситуації не постраждав.

Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікований частиною другою статті 342 та частиною першою статті 296 Кримінального кодексу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281