Правоохоронці Голосіївського РУ ГУ МВС України у м.Києві затримали чоловіка, який протягом кількох років викрадав автомобілі «ВАЗ» і «ДЕУ» з неохоронюваних стоянок столиці.

Як повідомили ForUm'у у райуправлінні міліції, викрадач вибирав машини, які не були обладнані сигналізацією. За допомогою спеціально зроблених ключів, які він виготовляв сам, чоловік відчиняв дверцята і, професійно завівши машину, викрадав її за дві хвилини. Таким чином йому вдалося заволодіти дев'ятьма авто різних власників у Києву.

У міліції зазначили, що злочинець завжди діяв дуже професійно і добре готувався. «Спочатку він орендував гараж строком на місяць, потім купував новий мобільний телефон і сім-карту, також тільки на період «справи», і вже потім вибирав автомобіль.

У гаражі він розбирав авто на запчастини і продавав. З покупцями спілкувався по тому ж новому мобільному телефону. Після останньої проданої запчастини він викидав картку і міняв апарат.

«За кожну таку машину у розібраному вигляді з урахуванням усіх автозапчастин зловмисник заробляв 1500-2000 доларів», - заявили у міліції.

Завдяки оперативно-розшуковим заходам співробітників карного розшуку Голосіївського райуправління міліції злочинець затриманий, йому пред'явлене обвинувачення за ч.2, ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно).

При цьому у міліції додали, що злочинець вже був раніше судимий і відбув 10 років ув'язнення за викрадення автотранспорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133