Україна офіційно включилася у процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

У зв'язку із забороною ввезення продукції компанії Roshen Україна негайно приступає до консультацій з російською стороною, наголошується у повідомленні.

«Україна діятиме досить оперативно у цьому питанні. Як тільки стала відома інформація, що паном Онищенком зроблено заяву, відразу ж була створена робоча група, і я її очолив, до цієї групи також входить міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. Ми були готові, і у нас є план дій», - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

Як зазначив він, головна мета робочої групи - оперативне вирішення проблеми, об'єктивна оцінка фактів, відстоювання національних інтересів, відновлення експорту продукції українського виробника.

«Ситуація, яка виникла, зачіпає інтереси понад 8000 працівників наших підприємств, що може відбитися на сальдо торгового балансу, загрожує зменшенням податкових відрахувань на всіх рівнях. Ми будемо наполягати на об'єктивності і відстоювати національні інтереси», - підкреслив Прасолов.

Також міністр сказав, що Україна вестиме зважену політику для того, щоб не допустити загострення торговельних відносин між двома країнами.

«Алгоритм дій такий: будуть проведені консультації з російською стороною, ми зробимо запит і вивчимо офіційні результати експертизи, а далі будемо вести переговори про інспектування наших підприємств фахівцями Росспоживнагляду. За результатами інспекції буде вирішуватися питання про відновлення експорту української продукції на ринок РФ. Наші фахівці готові виїхати на переговори до Москви у будь-який час, як тільки ми домовимося з російською стороною», - пояснив міністр.

Як наголошується, інспекція Росспоживнагляду по фабрикам Roshen проходитиме на підприємствах Києва, Вінниці, Кременчука та Маріуполя.

Нагадаємо, Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen після того,як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А у молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. У «чорний список» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329