Державна санітарно-епідеміологічна служба України повідомляє про попередні результати розслідування спалаху гострої кишкової інфекції у Миколаєві, внаслідок якого потерпіли дев'ять осіб. Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, станом на 30 липня у Миколаївській обласній інфекційній лікарні перебувають на лікуванні семеро людей, дві людини - на амбулаторному лікуванні. Медична допомога хворим надається у необхідному обсязі.

За результатами досліджень шістьом хворим встановлено остаточний діагноз «сальмонельоз», викликаний Salmonella enteritidis, групи D.

За попередніми результатами встановлено, що хворі харчувалися у кафе-бістро «Маріо» по вул.Московська,7.

Проведено санітарно-епідеміологічне обстеження установи, для лабораторних досліджень відібрано 12 зразків харчової продукції, одна проба питної води, зроблено 40 гігієнічних змивів на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору.

Працівники Головного управління Держсанепідслужби у Миколаївській області та Державної установи «Миколаївський обласний лабораторний центр» розробили план заходів з локалізації та ліквідації спалаху, а на підприємстві провели дезінфекцію.

У закладі виявлено порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, асортиментного переліку та технології приготування страв.

Власник підприємства - приватний підприємець - використовує у своїй діяльності спрощену систему оподаткування, тому, згідно з чинним законодавством, об'єкт планово і позапланово Держсанепідслужбою не обстежували, за отриманням експлуатаційного дозволу підприємець не звертався.

Документи, що засвідчують безпечність та якість харчових продуктів та інші дозвільні документи, були відсутні. Персонал закусочної порушував вимоги за мікробіологічними нормативами і методами контролю продукції громадського харчування.

Підприємець притягнутий до адміністративної відповідальності. В адміністративний суд направлено позов щодо призупинення функціонування кафе-бістро «Маріо».

З метою подальшого реагування матеріали підготовлені для прокуратури Центрального району Миколаєва. Питання перебуває на контролі Держсанепідслужби України.

Нагадаємо, з початком літнього сезону в Україні почастішали випадки захворювання нав гострі кишкові інфекції.

З 20 по 25 червня 2013 року серед вихованців дитячого садка №104 Корабельного району Миколаєва зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Захворіли п'ятеро дітей ясельної та одна дитина середньої груп.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170