Керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що у забороні на ввезення українських цукерок компанії Roshen у РФ не варто шукати політичну компоненту, проблема саме у якості кондитерських виробів.

«Що б вони там не кричали, не шукали у цьому якусь компоненту політичну, не знайдуть. Тому що є об'єктивні дані, які говорять про те, що якість не відповідає заявленим вимогам», - сказав він на брифінгуу Москві.

Онищенко підкреслив, що Росспоживнагляд неодноразово попереджав Україну про те, що треба вибудовувати нормальні відносини з контролю якості продукції, а не наступати на одні й ті ж граблі, повідомляють РІА «Новости».

«Були сири – болюча тема – забулося. Зараз виплила нова тема», - резюмував він.

Нагадаємо, Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen після того, як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки. Відповідного листа відомство надіслало у ФМС і управління Росспоживнагляду по суб'єктах РФ.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А у молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. У «чорний список» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217