Протягом нинішнього року співробітництво між Україною та Республікою Білорусь почало розвиватися більш динамічно. Цей факт був відзначений 30 липня у ході зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігоря Прасолова з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком.

«Наші відносини продовжують успішно розвиватися. За 5 місяців товарообіг між Україною і Білоруссю склав 2,3 млрд дол. І ми будемо намагатися збільшити показники», - сказав Прасолов.

У ході зустрічі сторони обговорили деталі Плану спільних заходів («Дорожньої карти») на 2013-2015 роки щодо розвитку співробітництва та розширення виробничої кооперації. Міністр повідомив, що наприкінці червня остаточний варіант Плану був направлений на узгодження білоруській стороні. Учасники зустрічі зазначили, що домовленості, досягнуті протягом низки зустрічей у цьому році (у тому числі і на найвищому рівні), вже дали перші успішні результати: активно розвивається виробнича кооперація між двома країнами, хороші перспективи щодо створення спільних підприємств, наприклад, зернозбиральних комбайнів «Скіф» у Херсоні.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні назвав показовим прикладом успішності українсько-білоруського партнерства хорошу роботу, яку продемонстрували 80 білоруських комбайнів під час збиральної кампанії в Одеській області. Також Величко, аналізуючи перші результати співпраці, зазначив, що, за попередніми даними, товарообіг демонструє тенденцію до зростання.

«Ці зустрічі дають певний імпульс. Переговорні процеси, які відбувалися між нашими країнами впродовж цього року, показують, що є зацікавленість з обох сторін. Україна для нас є твердим стратегічним партнером і впевнено займає 2 місце після Російської Федерації. Ми завжди знаходимо повне розуміння і зацікавленість з вашого боку, і ми аналогічно теж намагаємося, наші суб'єкти господарювання висловлюють задоволення від співпраці», - сказав посол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

807