В Україні врожайність озимої пшениці у цьому році в порівнянні з минулим зросла на 20%. Про це у ході робочої поїздки у Вінницьку область заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

За його словами, сьогодні аграрії збирають у середньому більше 33 центнерів цієї культури з гектара. Збільшення досягається, у тому числі, завдяки використанню високопродуктивних вітчизняних сортів. При цьому зростають обсяги експорту елітного насіння пшениці української селекції.

«Багато насіннєвих заводів, які працюють в Україні, вже експортують нашу елітну пшеницю на європейський ринок. Крім того, Україна є постійним повноправним учасником відповідних асоціацій світового рівня. Тому завдання для вітчизняної селекційної науки - ці позиції утримати та посилити», - підкреслив міністр.

Присяжнюк зазначив, що використання аграріями таких високопродуктивних сортів пшениці допомагає підвищити врожайність. Так, на сьогоднішній день середня врожайність пшениці в Україні становить 33,6 центнера з гектара. А це на 18% більше, ніж торік.

Що стосується врожайності зернових у цілому, то, за словами міністра, на сьогоднішній день більше 40 центнерів зернових з гектара збирають у Черкаській, Київській, Хмельницькій та Вінницькій областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3640