Норвезький терорист Андерс Брейвік, який відбуває тюремний термін за вбивство 77 людей і поранення ще 242, подав документи до приймальної комісії університету Осло, повідомляє The Local. За даними видання, злочинець збирається вступити на заочне відділення факультету політології.

Начальник в'язниці, де Брейвік відбуває покарання, вже заявив, що підтримує його тягу до знань, оскільки після звільнення освіченому злочинцеві буде набагато простіше знайти роботу і повернутися до нормального життя.

Керівництво та співробітники університету Осло однак категорично відмовляються вчити Брейвіка чого б то не було, оскільки вважають, що його злочини виходять за рамки простого криміналу.

В університеті вже пообіцяли розглянути документи Брейвіка, однак керуватися «суворими процедурними правилами», приймаючи рішення про його зарахування у студенти, пише «Lenta.ru».

Брейвік раніше кинув навчання у вузі, хоча його успішність була вище середньої. Пізніше його відхід із університету називали ключовим моментом, що підштовхнув його на шлях екстремізму.

У липні 2011 року Брейвік влаштував вибух в Осло, після чого відправився у літній юнацький табір, де відкрив вогонь по людям зі стрілецької зброї. На суді свої дії він пояснив тим, що намагався привернути увагу громадськості до «повзучої ісламізації» Європи. Норвезький суд засудив його до найсуворішого для цієї країни покарання: 21 року в'язниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

760