Іспанська страхова компанія Allianz Seguros заявила, що готова виплатити родичам усіх загиблих у залізничній катастрофі під Сантьяго по 60 тис. євро. Про це повідомляє видання El Economista.

«За кожну жертву трагічної аварії, що сталася у Сантьяго де Компостела, ми готові здійснити виплату у 60 тис. євро», - йдеться у повідомленні.

Компанія забезпечує обов'язкове страхування від нещасних випадків всіх клієнтів залізничної компанії Renfe.

Грошову компенсацію отримає кожен потерпілий, залежно від тяжкості травм сума складе від 1,5 тис. до 70 тис. євро, повідомляє «Укрінформ». Компанія також гарантує компенсацію витрат на лікування протягом 180 днів з дня аварії. Крім того, буде сплачено перебування у лікарні одного або двох родичів, у тому числі їхнє харчування, проживання та транспортні витрати. Страховик готовий відшкодувати витрати на репатріацію і похорони загиблих у межах 3 тис. євро.

Нагадаємо, швидкісний поїзд Alvia, що прямував із Мадрида у Ферроль (провінція Ла-Корунья) зійшов з колії ввечері 24 липня. Всі вагони потяга перекинулися, а передостанній був повністю зруйнований.

За уточненими даними, загинули 80 людей, ще 178 отримали поранення. Як з'ясувалося у ході слідства, поїзд рухався зі швидкістю 190 кілометрів на годину при максимально дозволеної на цій ділянці 80 кілометрів на годину. Машиніст пізніше визнав, що дійсно перевищив швидкість.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261