Україні необхідно відновити 1,5 млн га зрошуваних земель для повного забезпечення населення продовольством. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, повідомив у ході прес-конференції в.о. голови Державного агентства водних ресурсів України Михайло Яцюк.

За словами Яцюка, згідно зі статистичними даними, в Україні здійснюється зрошення 2,2 млн га земель, однак ефективно зрошується лише близько 746 тисяч га.

«Якщо говорити про реальну цифру, торік сільгоспвиробниками було полито 604 тисяч га земель. Однак, згідно з науковими даними, для того, щоб забезпечити населення України продовольством, ми повинні мати не менше 1,5 млн га зрошуваних земель, а якщо хочемо ще й експортувати зернові на рівні 80 млн тонн, ми повинні мати не менше 3 млн га», - зазначив Яцюк.

Також чиновник зазначив, що за наявності необхідної матеріально-технічної бази та стабільного фінансування за 10-12 років в Україні можна відновити зрошення понад 700 тисяч га земель. «У нас є стратегічний план щодо відновлення 540 тисяч га зрошень. За нашими оцінками, вартість такого відновлення буде варіюватися від 12 до 18 млрд грн», - повідомив Яцюк.


Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137