Судове засідання у справі ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, якого підозрюють в отриманні хабарів в особливо великих розмірах, перенесено на завтра, 31 липня, на 11:00.

Головуюча суддя Печерського райсуду Києва Пілаєва оголосила перерву у засіданні суду через розбіжності висновків медичної експертизи з боку слідчого і з боку захисників підозрюваного, повідомляє «УНІАН».

Варто зазначити, що підозрюваний під час судового засідання лежав на лаві підсудних, на запитання головуючого судді відповідав мляво.

Захисник Мельника Назаренко заявив, що медичний огляд його підзахисного проводили лікарі приватної клініки «Борис», але хто викликав і за чий рахунок проводилося обстеження, захисту не відомо.

«Підзахисний не розуміє, що відбувається і де він знаходиться. Зараз стан хворого середнього ступеня тяжкості. Ми вважаємо, що підзахисний не може брати участі у судовому засіданні. Крім того, ми не знаємо, хто викликав фахівців приватної клініки «Борис» і хто оплачував їхні послуги. Тому ми не можемо довіряти їхнім висновкам», - сказав Назаренко.

У свою чергу, слідчий у справі Мельника заявив, що медичний огляд фахівці приватної клініки провели в його присутності, і, згідно з їхніми висновком, Мельник може брати участь у судовому засіданні.

«За висновками лікарів, Петро Мельник може бути присутнім на засіданні суду. Однак підозрюваний не підписав висновок фахівців «Борис». Довідка лікарів у мене, і я передаю її суду», - сказав слідчий.

У свою чергу прокурор зазначив, що, на його думку, Мельник може бути присутнім на засіданні суду, і лікарі, присутні у будівлі суду, можуть це підтвердити.

Після цього головуючий суддя заявила, що суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи до 31 липня (11:00), оскільки дані про стан підозрюваного розходяться. Також суддя зобов'язала слідчого до завтрашнього ранку провести експертизу стану здоров'я підозрюваного і висновок надати суду.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 липня з'явилася інформація про те, що співробітники ГУБОЗ за вимагання неправомірної вигоди затримали керівника одного із вищих навчальних закладів у Київській області.

Пізніше ЗМІ повідомили про те, що ректор Національного університету державної податкової служби (ДПС), екс-нардеп від Партії регіонів Петро Мельник, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди, був госпіталізований.

29 липня Шевченківський райсуд Києва не обрав запобіжний захід ректору Податкової академії.

Сьогодні Мельника доставили до суду на «швидкій».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331