Прокуратура Міловського району Луганської області проводить досудове розслідування за фактом ДТП за участю працівника міліції Міловського райвідділу ГУМВС України в Луганській області, внаслідок якого загинула жителька селища Мілове. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Як наголошується у повідомленні, у мережі Інтернет поширюється інформація про упереджене розслідування факту ДТП і бездіяльність прокуратури Міловського району.

Як підкреслюють у прокуратурі, відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За даними прокуратури, 21 липня, відразу після скоєння наїзду на пішохода, водій автомобіля, залишаючись на місці, викликав швидку допомогу, повідомив про ДТП у Міловський райвідділ ГУМВС України в Луганській області, де ця інформація своєчасно була зареєстрована і повідомлена прокуратурі Міловського району.

Відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньої правової кваліфікації ч.2 ст.286 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого).

У кримінальному провадженні вже проведені невідкладні слідчі дії, призначено низку судових експертиз тощо. Досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває на контролі прокуратури Луганської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220