Безперешкодний доступ роботодавця до широкого спектру особистої інформації про співробітника є не єдиним недоліком нової редакції Трудового кодексу (ТК).

Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко в ефірі радіо «ЕРА».

«Під час прийому на роботу і на перспективу складається колективний договір між роботодавцем і профспілками. Адже є ж закон про профспілки. У цьому ж проекті передбачається, що договір підписується між роботодавцем і трудовим колективом.
Це вже обмежує профспілки і ускладнює права працівників», - зазначив Симоненко.

За його словами, у новому ТК є ще одна «новація»: якщо колективний договір не складено, то трудові взаємовідносини регулюються не законодавством України, а наказами власника підприємства, повідомляє «Golos.ua».


 
«І таким чином знову виникає безправ'я у того ж самого трудового колективу. Ось про що сьогодні потрібно думати! І я знову повертаюся до того, що стало приводом винесення даного проекту. Ті ж власники-роботодавці, які стали сьогодні олігархами, вони хочуть обмежити працівників у правах, це, по-перше. По-друге, обмеження у правах і посилення експлуатації. І, по-третє, надприбутки, які у власників підприємств стануть ще більшими», - додав Симоненко.

Підсумовуючи, Симоненко зазначив, що за даний проект Трудового кодексу Компартія не голосуватиме.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212