Державна прикордонна служба якісно виконала завдання щодо забезпечення пропуску гостей на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, повідомив на прес-конференції заступник начальника Управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби України Олександр Жданенко.

«Державна прикордонна служба якісно виконала завдання щодо забезпечення пропуску учасників та гостей на 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Всього в період з 24 по 28 липня в Україну приїхали 1 мільйон 9 тисяч 179 людей і 198 тисяч транспортних засобів», - сказав він.

За словами Жданенка, з огляду на те, що захід проходив у період літнього туристичного сезону, прикордонна служба для уникнення черг застосувала новітні технології.

«Були надані окремі смуги для паломників, а у пункті пропуску «Платонове» на кордоні з Молдовою проводилося експериментальне оформлення за принципом однієї зупинки, тобто людина на кордоні зупиняється один раз без виходу з машини», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, за статистикою Міністерства доходів і зборів, на святкування 1025-річчя Хрещення Русі (26-28 липня 2013 року) в Україну приїхало 960 осіб, які офіційно підтвердили свій візит на святкування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226