В Україні ведеться постійний моніторинг ситуації щодо надходження на книжковий ринок України фальсифікованих підручників. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

«Ми спільно з Асоціацією видавців України та представниками Держспоживстандарту проводимо моніторинг і рейди по книгарнях, великих книжкових ринках, щоб унеможливити потрапляння до школи фальсифікованої літератури», - сказав він.

За його словами, за результатами рейдів, рішенням Антимонопольного комітету України два видавництва вже оштрафовані, а вироблена ними фальсифікована література конфіскована.

Міністр також поінформував, що АМКУ веде провадження, розглядає справи з приводу ще чотирьох видавництв і десяти видань.

Табачник застеріг батьків і вчителів від придбання дорогих псевдопідручників. «Хочу застерегти і вчителів, і батьків, щоб вони не захоплювалися купівлею дорогих підручників, особливо ГДР (готові домашні роботи. - Ред.). Це класичний випадок фальсифікації», - попередив він.

Табачник також стверджує, що ці книги необґрунтовано дорогі, оскільки у роздробі вони коштують щонайменше 55-70 грн, у той час як якісний абсолютно новий підручник для 5 класу обійшовся державі у 18 грн.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172