Кабінет Міністрів України у серпні планує підписати із зарубіжними партнерами меморандум про створення інституту бізнес-омбудсмена, який може стати третейським суддею у відносинах між державою і бізнесом, а також запобігати використанню адміністративних важелів у корпоративних конфліктах, повідомив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

«Необхідність у створенні інституту, який буде у позасудовому полі вирішувати спори між державними органами та бізнесом, в Україні давно назріла. Тому ми підтримуємо пропозиції наших партнерів, зокрема, Європейського банку реконструкції та розвитку, активізувати роботу у цьому напрямі», - зазначив Арбузов.

За його словами, у розробці концепції функціонування цього інституту братимуть участь також і вітчизняні інвестори, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Перший віце-прем'єр не виключив, що створення інституту бізнес-омбудсмена буде певним чином синхронізовано з процесом відновлення роботи Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (антирейдерської комісії).

«Щоб бізнес-омбудсмен став дійсно ефективним, між урядом і бізнесом має відбутися конструктивний діалог. Ми до нього готові. Потрібно, щоб бізнес-середовище об'єднало свої зусилля і виробило консолідовані пропозиції», - підкреслив Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151