У період туристичного сезону, в порівнянні з минулим роком, на 10% збільшилася кількість осіб, які перетнули державний кордон. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив на прес-конференції заступник начальника управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби України Олександр Жданенко.

«На сьогоднішній день є позитивна динаміка зростання кількості перетину кордону України. У період туристичного сезону, в порівнянні з минулим роком, йде збільшення потоку з перетину кордону в середньому на 10%. За травень кількість осіб, які перетнули кордон, збільшилася на 5%, за червень - на 7%, за липень - на 10%», - сказав він.

За його словами, ці показники говорять про те, що Україну відвідує багато туристів, і, у свою чергу, українці їздять в інші країни.

Разом з тим він додав, що були випадки незаконного перетину кордону. «За період туристичного сезону затримано за незаконний перетин кордону 424 особи, вилучено у пунктах пропуску 326 одиниць зброї, 1030 боєприпасів, 9,3 кг наркотичних речовин», - резюмував Жданенко.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202