Фахівці хірургічного відділення Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні допомогли дворічній дівчинці, яка проковтнула батарейку. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

«Дворічна дівчинка потрапила до нас з підозрою на гострий апендицит. Ніяких ознак стороннього тіла в шлунково-кишковому тракті у неї не було. Оскільки дитина цього віку ще не зовсім добре диференціює біль, її залишили в лікарні для спостереження», - розповів завідувач відділенням хірургії Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні Євген Нікітінський.

Коли підозра на апендицит не підтвердилась, лікарі припустили наявність стороннього тіла в стравоході. Правильність діагнозу підтвердили результати рентгеноскопії. Медики зрозуміли, що це - батарейка, тільки коли її вилучили. Хімічний елемент живлення почав руйнуватися і вже мав характерний для цього зелений колір.

Як зазначають хірурги, враховуючи агресивний склад батарейки, просто щастя, що дитина відбулася лише незначним некрозом стравоходу. Однак, якби батьки не звернулися вчасно, наслідки могли бути фатальними. Через фізіологічну будову стравоходу кругла батарейка розміром з монету номіналом 25 копійок, не пройшла б у шлунок, тому цілком могла викликати роз'їдання тканин стравоходу й аорти.

Зараз стан дитини нормальний. Пошкодження стравоходу вдалося нівелювати і дівчинку виписали додому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207