Затримання ректора Національного університету податкової служби Петра Мельника за підозрою в одержанні неправомірної вигоди заплямувало всю систему освіти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

«Щодо перебігу слідства, я не знаю, як воно відбувається, оскільки цей університет підпорядкований Міністерству доходів і зборів», - заявив він.

«У нас останній такий прикрий випадок був влітку 2010 року, коли я отримав офіційний лист від прокуратури, це було в Запорізькій області. У той же день відсторонив, а після отримання оригіналу листа звільнив ректора, який був затриманий під час отримання грошової винагороди. Думаю, що ця ситуація заплямувала всю освіту», - підкреслив міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 липня з'явилася інформація про те, що співробітники ГУБОЗ за вимагання неправомірної вигоди затримали керівника одного з вищих навчальних закладів у Київській області.

Пізніше ЗМІ повідомили про те, що ректор Національного університету державної податкової служби (ДПС), екс-нардеп від Партії регіонів Петро Мельник, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди, був госпіталізований.

29 липня Шевченківський райсуд Києва не обрав запобіжний захід ректору Податкової академії.

Юлія Артамощенко ,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270