Міжвідомча робоча група з питань підвищення ефективності експорту зерна в 2013/14 маркетинговому періоді погодила план-графік заходів з метою оптимізації логістичних витрат при перевезенні зерна і низку інших заходів, повідомили в департаменті розвитку реального сектора економіки Мінекономрозвитку.

Один з основних пунктів затвердженого Плану передбачає створення, умов необхідних для безперебійного перевезення зерна та продуктів його переробки по всій території України.

Крім того, планується підвищити ефективність використання транспортного потенціалу при перевезенні зерна на експорт внутрішніми водними шляхами Чорноморського басейну, зокрема, річок Дніпро і Південний Буг.

Велику увагу в Плані заходів приділено усуненню диспропорцій у рівні тарифів на перевезення зерна залізничним транспортом (в межах України, з експорту, з імпорту).

Також передбачається перегляд вартості послуг на інспектування при експорті зерна і спрощення процедури отримання дозвільних документів.

«Виконання намічених заходів сприятиме полегшенню ведення бізнесу, усуненню штучних бар'єрів при переміщенні зерна, підвищенню конкурентоспроможності українського зерна на світових ринках», - зазначають у департаменті Мінекономрозвитку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207