Столичні правоохоронці завершили розслідування кримінального провадження відносно двох екс-співробітників банку, які незаконно зняли понад 8,4 млн гривень з рахунків вкладників. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Голосіївського району міста Києва.

Встановлено, що аферу в лютому поточного року розробили і провели колишні менеджери фінустанови.

«Скориставшись доступом до банківської системи, зловмисники виготовили та активували додаткові платіжні картки клієнтів банку, за допомогою яких через банкомати знімали кошти з їхніх рахунків. Таким чином службовці банку обдурили 71 вкладника на суму понад 8,4 млн грн», - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що одного із шахраїв було затримано при спробі втечі за кордон з 1 млн грн готівкою. Підсудний відмовився співпрацювати зі слідством і зараз перебуває під арештом у Київському СІЗО. Другий підсудний переховувався у Чехії, однак добровільно повернувся в Україну для надання свідчень у кримінальному провадженні. Він перебуває під домашнім арештом.

За результатами попереднього розслідування прокуратурою Голосіївського району Києва затверджено і направлено до суду обвинувальний акт щодо екс-менеджерів за ч. 4 ст. 190 КК України, ч. 3 ст. 362 КК України та ч. 2 ст. 200 КК України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200