Столичні міліціонери викрили організатора викрадення черниць з Києво-Печерської лаври, повідомляє прес-служба МВС.

У результаті проведення слідчих дій правоохоронними органами було встановлено, що протягом 2011-2012 років шахраї, прикриваючись своєю близькістю до Української Православної Церкви, увійшли в довіру до громадян та обманним шляхом, під приводом придбання дорогих автомобілів зі знижками, заволоділи їхніми грошима в особливо великих розмірах.

Ошукані особи, вважаючи, що їхні гроші можуть зберігатися в Свято-Покровському жіночому монастирі, 14 червня організували викрадення настоятельки зазначеного монастиря та її помічниці.

Однак, коли цією справою зайнялися правоохоронці і почалися пошуки зниклих, викрадачі були змушені їх відпустити і 17 червня черниці повернулися в монастир.

Організатор викрадення встановлений. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, проводяться необхідні заходи щодо встановлення та затримання інших можливих співучасників злочину.

У кримінальному провадженні, розпочатому за фактом викрадення, допитані багато свідків, у тому числі і архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Наразі ніхто зі священнослужителів до кримінальної відповідальності не притягується.

Людина, яка шахрайським шляхом заволоділа грошима громадян, встановлена. У зв'язку з тим, що підозрюваний переховується від слідства, його оголошено в розшук.

Досудове розслідування у провадженні триває і контролюється керівництвом МВС.

Як повідомляв ForUm, раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила про зникнення 2 монахинь на території Києво-Печерської лаври. Потім черниці знайшлися, обставини справи з'ясовувалися.

Підозрюваному в замаху на вбивство двох черниць - настоятельки Свято-Покровського монастиря Калісферії (Тетяна Шамайло) та її помічниці Катерини - обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174