У 2014 році в кожному районному центрі Вінницької області повинні бути створені «Прозорі офіси», де будуть надаватися адміністративні та соціальні послуги для громадян. Практика створення подібних офісів повинна поширитися в усіх областях України, а не тільки в пілотному Вінницькому регіоні. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час робочої поїздки до Вінниці, де він разом з міністром соціальної політики Наталією Королевською ознайомився з роботою одного з відділень Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс», повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра .

«Удосконалення надання адміністративних і соціальних послуг є одним з головних завдань, які поставив перед урядом Президент України Віктор Янукович. У його програмі були закладені ті речі, які сьогодні вже працюють - ми бачимо це на прикладі Вінницького регіону. Це - зрозумілі та зручні послуги для громадян, які дозволяють не тільки отримати консультацію, а й оформити відповідні документи», - заявив Арбузов.

Він підкреслив, що за допомогою «Прозорого офісу» буде забезпечено нову якість роботи з громадянами. Адже їхня діяльність побудована на основі Єдиної інформаційно-аналітичної системи соціального захисту населення. Таким чином, насамперед, зменшиться кількість паперів, які потрібно збирати й обробляти, а також значно підвищиться ефективність використання коштів.

«Головна мета - забезпечити адресність соціальної підтримки, зробити послуги якісними і доступними. Система соціального забезпечення не повинна бути перешкодою, яку людям потрібно долати. Тому створення мережі центрів надання адміністративних і соціальних послуг допоможе виконати це завдання. Вони працюватимуть за принципом єдиного вікна. Це зручно і добре зарекомендувало себе у світі», - підкреслив перший віце-прем'єр-міністр.

Він додав, що досвід роботи й практичні результати діяльності такого центру у Вінниці свідчать, що даний формат є ефективним і може розглядатися як модель для поширення на всю Україну. Адже це і є реалізація на практиці європейських стандартів соціальної підтримки населення, а саме: надання всіх видів соціальних послуг буде сконцентровано в одному місці; процес збору документів буде простим і прозорим, а при обслуговуванні будуть забезпечені комфортні умови; буде мінімізований ризик зловживань з боку посадових осіб.

«Реалізація цієї ініціативи отримає належну підтримку уряду», - запевнив Арбузов.

Нагадаємо, 30 липня перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, міністр соціальної політики Наталія Королевська та міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк знаходяться у Вінниці з робочою поїздкою. Вони ознайомилися з роботою одного з відділень Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» Вінницької міської ради. Також представники уряду відвідають с. Бохоники Вінницького району, де ознайомляться з ходом збору зернових і результатами діяльності Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231