За шість місяців 2013 року збитки від кримінальних правопорушень у сфері автодорожнього господарства склали понад 151 млн грн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив заступник начальника Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Олександр Сидоров.

«За шість місяців поточного року було виявлено 333 кримінальні правопорушення (у сфері автодорожнього господарства. - Ред.), з них 73 - за фактом зловживання посадовими особами структурних підрозділів служб автомобільних доріг», - сказав він.

Сидоров зазначив, що 26 правопорушень спричинили збитки на загальну суму понад 500 тис. грн, 18 правопорушень - на суму понад мільйон гривень. «Загальна сума збитків від кримінальних правопорушень склала більше 151 млн грн», - підкреслив чиновник.

За його словами, до суду направлено 46 кримінальних справ.

Він констатував, що найбільш поширеними порушеннями на об'єктах будівництва автодоріг були: перевищення вартості та обсягів виконаних робіт, використання неякісних матеріалів, внесення неправдивої інформації до актів виконаних робіт, залучення як субпідрядників комерційних підприємств з ознаками фіктивності, нецільове використання бюджетних коштів та недотримання технічних норм і стандартів у ході ремонту і спорудження об'єктів дорожньої інфраструктури.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212